Schoolschermen

Waarom schermen op school?

Schermen is erg geschikt voor kinderen, vooral omdat het karaktervormende waarde in zich heeft. Achter de simpele doelstelling “De tegenstander raken zonder zelf geraakt te worden” gaat veel schuil. Schermen heeft namelijk een totaalpakket van atletisch, strategische, mentale en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden. Schermers zijn fysiek en mentaal in balans, en weten in stressvolle situaties de juiste keuzes te maken. Ook groeten schermers elkaar voor en na het duel en hebben respect voor de tegenstander. Een schermer bereikt zijn doel, leert van zijn fouten en geniet bovenal van het spel.

 

Basisschool:

DNCoaching laat zoveel mogelijk kinderen kennis maken met deze unieke vorm van sport. In een speciaal ontwikkelde cursus leren basisschool leerlingen tijdens de gymles, in hun eigen schoolomgeving en onder leiding van een professional, de basisvaardigheden van het schermen. Deze cursus is geschikt voor kinderen van groep 5 t/m 8. De cursus bestaat uit een pakket van een aantal lessen en wordt op locatie gegeven.

Middelbare school:

Ook voor middelbaar onderwijs is schermen zeer geschikt, voor de middelbare school leeftijd wordt een introductiecursus van 2 of 3 lessen per klas in een goed uitgeruste schermzaal aanbevolen. Schermlessen op de middelbare school zijn erg goed als Sportoriëntatie. De middelbare schooltijd is een periode waarin veel kinderen stoppen met hun sport en niet goed weten wat ze willen. Dit is de leeftijd dat ze graag iets anders willen proberen en hier open
voor staan. Het belangrijkste in deze leeftijdscategorie is het plezier in sport. Zodat de kinderen blijven bewegen. Schermen is een unieke mogelijkheid hiervoor.

Hogeschool/Universiteit:

Voor studenten op een hogeschool of universiteit zijn er ook mogelijkheden. Van gewoon voor het plezier eenmalig een keer schermen. Tot het houden van een reeks lessen met bepaalde thema’s. Vooral voor sport gerelateerde opleidingen is het een must om een keer met de schermsport in aanraking gekomen te zijn.

BSO:

In de huidige tijd van tweeverdieners en drukke werkschema’s is buitenschoolse opvang (BSO) een zeer belangrijk thema. Op aanvraag verzorgt DNCoaching op locatie van een BSO schermcursussen. De BSO-cursus heeft als doel de kinderen een leuke activiteit aan te bieden, waarbij de basisvaardigheden van het schermen geleerd worden en de kinderen enthousiast gemaakt worden voor de schermsport. Eventueel kunnen ze na de cursus doorstromen naar een echte schermvereniging.

Opleiding tot school schermleraar:

DNCoaching biedt een opleiding voor studenten van het CIOS, ALO of andere sportopleiding die schermles willen geven. In de cursus leer je eerst zelf de basis van het schermen, waarna je door je didactische achtergrond snel schermles kan leren geven op basis scholen. Het gaat hierbij vooral om het geven van de introductielessen aan de jongste jeugd. Het programma wordt afgesteld op de groepsgrootte en het niveau van de deelnemers.

Als blijkt dat je aanleg hebt voor schermen en lesgeven, dan kan er samen met Daniel een traject ingezet worden tot het behalen van het diploma schermleraar (niveau 3) bij de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS).

Wilt u een offerte of heeft u vragen, neem dan contact met ons op:

Contactformulier